Hard werken wordt beloond met een weekendje weg!
Hee allemaal!
De week begon dit keer weer in Groote Schuur Hospital. We wilden nog een keertje met Marit en Sarah meelopen voor ze op reis gaan. Bij de ronde lag een patiënt die neergestoken was, en het mes zat nog in zijn nek! Die moesten ze er operatief uit gaan halen, omdat hij dicht bij een slagader zat. Bizar!
We hebben weer bloed geprikt en Jenny heeft geholpen bij Sarah met een thoraxdrain te verwijderen. Verder hebben we die dag aan ons onderzoek gewerkt en 's avonds was er een wonder geschied: we werden gebeld voor een polytrauma! De eerste keer in 2 maanden...
Dinsdagavond hebben we een salsa lesje genomen in de Buena Vista, een spaans restaurantje. Dit was erg leuk om te doen! Nu staan we er op de salsazondag in ieder geval wat minder klungelig bij.
Woensdag is onze begeleidster Monique bij ons thuis komen lunchen en hebben we nog wat dingen voor ons onderzoek doorgenomen.
's Avonds zijn we bij Marit en Sarah gaan eten en hebben we lekker op het balkon genoten van een wijntje en het mooie uitzicht.
Donderdag hebben we onze voorlopige resultaten af kunnen ronden om aan de professor te laten zien. Als beloning zijn we de zonsondergang gaan kijken in Camps Bay en hebben we erna heerlijk gegeten bij Debbie en Ard in Sea Point. Ze had verse tomatensoep, bruchetta en risotto gemaakt. Errug lekker!
Vrijdagochtend begon het wk-surfavontuur naar Jeffrey's bay. Samen met Sheldon(surfinstructeur, Australisch), Jaco (kok, chauffeur, prettig gestoord en Zuid-Afrikaans), Bram(Nederlandse student), Wax (de hond) en 4 surfboards in een busje gepropt gingen we op weg!
Het landschap was erg mooi onderweg, en de tijd vloog gelukkig voorbij. Na 8 uur rijden kwamen we aan en zijn we na uitgepakt te hebben gaan braaien op het strand bij een backpackers hostel. De sfeer zat er goed in! Kampvuurtje, muziek, drankje, en een lekkere steak van de barbecue zorgden voor een gezellige avond!
Helaas waren de golven zaterdag niet goed genoeg voor de competitie, dus hebben we wedstrijd niet gezien. We zijn wel heel goed bezig geweest: het hostel had een beach clean-up georganiseerd. Dat betekent met zijn allen met vuilniszakken over het strand lopen en alles wat er niet hoort oprapen. Zo vonden we een tandenborstel, een schoen, een golfpinnetje, heel veel zakjes, autobanden en ga zo maar door! Wat een rommel laat iedereen toch achter. Aan het eind hadden we dan ook een hele berg troep verzameld met zijn allen.
Hierna zijn we gaan surfen. Na een half uurtje gekeken te hebben naar Sheldon kregen we een lesje. Hij kon het erg goed uitleggen en je merkte best wat verschil! De golven waren alleen best sterk!
Soms zag je achterin ook dolfijnen omhoog komen en door de golf heen springen. Erg gaaf!
's Avonds hebben we thuis gebraaid en zijn Jenny en ik nog even gaan stappen. De mannen lagen allemaal voor Pampus thuis. We zijn naar een bar gegaan met live muziek en hebben we een pro-surfer uit Hawaii ontmoet. Die was ook lekker aan het feesten, want er waren toch geen golven.
Zondag was er weer te weinig golf voor de wedstrijd, dus hebben we weer zelf gesurft. Dit keer was het wat lastiger, want de golven braken op het strand, dus dan stond je eindelijk en was er alleen maar zand voor je. Boem! Daar lig je dan.
's Middags hebben we nog gechilld op het strand en naar pro's gekeken die toch nog een golf pakten. Ze deden af en toe zelfs salto's!
's Avonds zijn we na een lekker maaltje en een paar potjes tafelvoetbal naar een concert geweest van Jack Parrow. Dat is een Zuid-Afrikaanse rapper. Hij draagt altijd een pet met een enorme klep. Geen gezicht en hij rapt in het Afrikaans. Erg grappig!
Om 4 uur 's nachts was het alweer tijd om Jeffrey's bay te verlaten. Helaas!
Liefs Jenny en Annabel
Jaloers! X
ik wou dat ik ook nog student was.......ben ook jaloers!!!
Lieve meiden!
Klinkt LEUK allemaal zeg :)
Surfles, braaien, stappen, professoniele surfers spotten, en niet te vergeten het strand opruimen ;) haha
TOF! Jullie hebben je goed vermaakt zo te horen.
Dankjewel voor jullie berichtjes op onze site, heel leuk altijd. Jullie zijn de enige nog ongeveer die reageren, haha..maar ons weekendje was ook heel lekker. Niet zo spectaculair als die van jullie, maar niets mis mee :)
Vandaag weer gewerkt. Ik wist helemaal niet trouwens dat jullie vorige week dinsdagavond een salsa-les hadden genomen, cool! Wij hebben gisterenavond ook nog even gedanst (en gegeten) bij Buena Vista. Echt leuk daar!
Haha, dat berichtje van Jenny, volgens mij zat er inderdaad OF nog alcohol in haar bloed, of ze was heel moe, TO LET ;) hahaha
Liefss
Meisjes, meisjes toch....
Messen, salsa, wijn, zonsondergang, risotto, kampvuur, BBQ, surfboards, muziek, drankje, surfen, dolfijnen, stappen, live muziek, zand, gechilled, salto's, tafelvoetbal en concert...........
Zo en nu ik;
Bevallingsvoorlichting, regen, apotheek, bloedonderzoek, regen, kelder tegelen, bus kapot, regen, badkamer ontkitten, kapstok vastzetten, nog meer regen, deur smeren, luiers wassen, gordijnrail ophangen, groene container uitmesten, vrienden uitzwaaien, bezoek verloskamers, 3 verkeersboetes en tot slot nog een week regen........
nu jullie weer
Hey meiden. Ziet er alweeeeeeer goed uit, begint wel een beetje saai te worden hoor :P
Wat een schat aan ervaringen doen jullie op zeg!!!!
Tof Jen, klinkt weer super goed !! Xx
Wowww dat klinkt heeel erg relaxed! Zon, zee, strand, feestjes, mazzelaars!! Wij genieten hier ook van de Hollandse zomer (regen en 18 graden). Veel plezier nog!! xxxx
hallo meiden ik heb weer genoten van jullie verhaal jullie doen wel veel ervaring op de man met het mes in zijn nek is ook best eng maar verder genieten jullie ook wel dat hoort er ook bij het is niet alleen maar werken ik wens jullie nog heel veel plezier en ook werkse het weer in nederland is erg nat en bedankt voor het verhaal tot de volgende keer Gr Riet
Dit klinkt duidelijk heel erg als vakantie en genieten! Lekker hoor!
Super chill! Cool dat je al die mensen ontmoet daar