jennyenannabel.reismee.nl

Paragliden, mijlpaal bereikt, babies en tante Jenny!

Hoi Allemaal!

Onze week begon in een ander ziekenhuis dan het Red Cross. Het was namelijk tijd om een dagje mee te lopen op de trauma unit in Groote schuur, waar Marit en Sarah werken. Dat was wel weer even omschakelen na 2 maanden met alleen kinderen gewerkt te hebben. Er liggen vooral mannen op de afdeling. Ze komen binnen met schotwonden, steekwonden, na auto ongelukken of na een community assault. Deze mannen hebben dan iets heel ergs gedaan (spullen gestolen, iemand verkracht etc) en worden dan door de gemeenschap zo erg verwond dat hij net niet dood gaat, maar wel met ernstige complicaties verder moet leven. Ook lag een man waarbij je een kogel in zijn hoofd nog kon zien zitten! Na de ronde mochten we bloedprikken. Voor Jenny de eerste keer! Annabel heeft samen met Marit een thorax drain mogen verwijderen.

Toen al het werk gedaan was zijn we naar de maternity ward geweest. Helaas stonden er geen vrouwen op springen, maar we hebben wel een keizersnede gezien. Binnen 7 minuten was het jongetje geboren, echt super snel!

Dinsdag zijn Marit en Sarah een dagje met ons mee geweest. Na de ronde op de afdeling zijn we met een professor weer richting de kliniek in de sloppenwijken gereden. Daar was een vrouw die op het punt stond om te bevallen dus hebben we met z'n 4en een bevalling gezien! De eerste keer voor Marit en Annabel! Ook een jongen! Daarna heeft Annabel nog alle slofjes en mutsjes uitgedeeld die haar oma gebreid had aan de pasgeboren baby's, daar waren ze erg blij mee!

In de kliniek hebben we weer veel aparte dingen gezien en gehoord! Op de terug weg stopten we nog bij een andere kliniek, want daar was een donker kindje met blauwe ogen en een grijze pluk haar! Dat is heel ongewoon. Het kindje heeft een zeldzaam syndroom, weten de medici onder ons welk syndroom we bedoelen?! Voor de moeder was het wel heel zielig, want ze stond op het punt om verstoten te worden uit de community. Omdat het kindje er anders uit zag, dachten ze dat de moeder vreemd was gegaan.

Woensdag t/m vrijdag was het weer tijd om te werken. We hebben voor onze preventie studie een mijlpaal bereikt: 200 patiënten!

Zaterdag was het erg mooi weer dus zijn we met onze korte broek Lions Head opgelopen om te gaan paragliden! Jenny mocht als eerst de berg af rennen en daarna moest Annabel eraan geloven. Normaal waait het altijd erg hard in Kaapstad, maar net vandaag was heel weinig wind en moeilijk om te vliegen. Dus dat was wel even spannend! Marit en Sarah zouden na ons gaan, maar omdat de wind zo slecht was durfden de mannen het niet meer aan. Het was heel erg gaaf, maar omdat er zo weinig wind was waren we wel snel beneden. Daarna hebben we nog gerelaxed bij Clifton beach want het was erg mooi weer!

's Avonds hebben we tapas gegeten met Marit en Sarah en zijn we daarna nog wat gaan drinken in Longstreet. Jenny was net drankjes aan het bestellen bij de bar toen Annabel met haar mobiel kwam aangerend met haar zus aan de telefoon met goed nieuws! Zaterdagavond om 18.10 is Tobias geboren!

Zondag was het tijd om onze surf skills weer te verbeteren. Volgend weekend gaan we namelijk een weekendje naar Jeffrey's bay voor het WK surfen! Het surfen gaat steeds beter, we kunnen zelfs al een beetje sturen en wagen ons aan steeds hogere golven.

In de avond hebben we ons weer op de dansvloer gewaagd aan de salsa moves! Met een cocktail achter de kiezen kwamen de heupjes los!

Hasta la vista!

Liefs Annabel en Jenny

riet

het is allemaal wel weer hectisch wat zielig voor die moeder en jenny hartelijk gefeleciteerd met je neefje
het is een schat van een knulletje heb van je moeder de eerste foto gekregen heel lief en wat een mooie naam ik wens jullie alemaal nog veel sterkte
en wacht op het volgende verhaal Gr Riet

Aaron

Hey Annabel, is het toevallig Syndroom van Waardenburg?
En salsa dansen?NICE!! Gaan we salsa dansen als je terug bent in NL??
Saludos, Aaron

Maarten

Dat moet het syndroom van Waardenburg zijn... ;-)

Jenny gefeliciteerd met je neefje! Ik heb ook een Tante Jenny en die is erg aardig, dus dat zal wel goed komen!

Groetjes, Maarten

Sabine V.

De medische belevenissen klinken interessant!
Bizar, van die mannen op de trauma-unit.
Paragliden lijkt me gaaf, jammer dat er weinig wind stond!
Fijn dat de mijlpaal bereikt is.
Veel plezier!

Kim en Noes

Hoi Annabel en tante Jen! Jeetje heftig zeg wat jullie allemaal meemaken daar in het ziekenhuis! Jullie leren vast elke dag meer! Wij zijn jaloers op jullie paraglide belevenis, bij ons had de wind er niet zoveel zin in, dus is het uiteindelijk afgelast. Stonden we dan boven op de berg haha! Super tof dat het surfen steeds beter gaat! Have fun!
Liefs van ons

Sjoerd

Abel! Fijn dat het nu weer aantrek met de patienten! En het paragliden, hoe vet! :D Jammer van de wind dan, maar wat een vrijheid. En wat je allemaal meemaakt in dat ziekenhuis, pfft respect! Community assaults, hoe bizar..
Liefs