jennyenannabel.reismee.nl

Lachen, huilen, kotsen en doodangsten!!

Afgelopen week was alweer onze vierde hier in Kaapstad. En deze week zijn we eindelijk echt begonnen met ons onderzoek. Maandag zijn we samen gestart met een dagdienst en meteen al veel gezien. De eerste hulp is hier opgesplitst in medisch en trauma en wij zien alleen de trauma patiënten. De meeste kindjes komen huilend binnen na een auto ongeluk, met brandwonden, oogtrauma´s of botbreuken. We hebben al redelijk wat patientjes voor ons onderzoek kunnen zien en verder mogen we ook al beetje meehelpen met alles. De twaalf uurtjes gaan wel redelijk snel voorbij. Soms lang wachten want dan zijn er geen patiënten en soms komen er 6 tegelijk dus het is hollen en stilstaan. Ook de nachtdiensten vielen mee, Annabel heeft een paar uurtjes kunnen slapen, dus dat was een meevaller!

Maandag waren we eerder gestopt want Sarah was jarig! Dus dat moest gevierd worden! We wilden Sarah verrassen door haar thuis op te halen met onze chico helemaal vol ballonen voor een overheerlijk etentje. Maar toen we Sarah thuis aan het opwachten waren wilde onze chico niet meer starten :(. We stonden op een heuvel dus Annabel heeft nog geprobeerd om chico al rijdend naar beneden te starten, maar dit hielp helaas niet. Toen zijn we maar bij Marit & Sarah in de auto gestapt, was wel beetje jammer dat de verrassing hierdoor in de soep liep. Maar het mocht de pret niet drukken, want we hebben een hele leuke avond gehad! In het restaurant waar we gingen eten was een Afrikaans koor en Marit had geregeld dat ze speciaal voor Sarah gingen zingen en Ester & Natasja hadden gezorgd voor feesthoedjes, dat maakte het helemaal compleet! Helaas kwamen ze onze chico deze avond niet meer maken, maar dinsdag hebben we een nieuwe accu erin gekregen en sindsdien doet chico het weer super!

Donderdag waren we vrij en was het mooi weer dus zijn we naar Kirstenbosch geweest om te genieten van de mooie natuur en het zonnetje! Daarna zijn we naar de universiteit geweest om te skypen met het thuisfront wat nu gelukkig goed werkt! In de avond hebben we lekker gegeten in een Mexicaans restaurantje.

Zaterdag was het dan zo ver! We zijn gaan shark cage diven! (Annabels idee) Samen met Sarah, Natasja en Debbie, ook een Nederlands meisje die hier haar vriend komt opzoeken uit Nederland, om een van onze angsten te overwinnen. We wilden dit eigenlijk vorige week al doen maar toen zat het al vol dus moesten we nog een weekje wachten. We dachten vroeg opgehaald te worden (vanaf 5u hadden ze gezegd) maar uiteindelijk werd het rond 9u dus dat viel mee. Na ruim 2uur rijden waren we in Gansbaai waar we getrakteerd werden op een licht ontbijt (om half 12). Toen nog klein stukje rijden naar de zee en toen werd het wel heel spannend! Op de boot zat de bemanning ons lekker te stangen dat ze in de ochtend geen haaien gezien hadden omdat er veel Nederlanders aan boord waren en de haaien houden niet van Nederlanders, maar gelukkig kwamen de haaien al snel boven water! Eerst hebben we nog even vanaf de boot gekeken naar de haaien en de eerste duikers die kooien ingingen, maar toen was het toch tijd om ons om te kleden. Helaas ging het niet bij iedereen gemakkelijk vanwege zeeziekte (k zal geen namen noemen ;) ), maar we zijn met z'n 5en tegelijk de kooi in gegaan en het was ongelofelijk gaaf! In het begin nog wel erg eng, maar het werd alleen maar leuker en gelukkig hielp het ook tegen het kotsen ;). De bemanning lokte de haaien met dode vissenkoppen en probeerde ze zoveel mogelijk langs de kooien te laten zwemmen, zodat wij ze goed konden zien. Als ze er dan aankwamen riepen ze downdowndown zodat we precies op het juiste moment onder water waren. De meeste haaien waren mannetjes en nog niet volwassen waardoor ze ‘niet zo heel lang waren', zo'n 3,5m. We hadden wel heel erg geluk met het weer want het was zonnig en daardoor iets minder koud en zicht onderwater was hierdoor ook erg goed! Natasja had een onderwater camera mee. De foto's die jullie zien zijn dus door ons zelf gemaakt. Het was wel erg spannend maar wel een ervaring om nooit meer te vergeten! 's Avonds hadden Esther en Marit een heerlijk 3gangen diner voor ons gekookt. Dat was echt super lief en een leuke afsluiter van een mooie dag!

Zondag scheen ook het zonnetje hier en dus een goede reden onze surf skills te verbeteren samen met Marit en Sarah. Het ging alweer stukken beter dan de vorige keer! (zie foto's voor bewijs)

Bedankt weer voor alle reacties op ons vorige verhaal. We hoorden dat het nu erg mooi weer is in Nederland en daar zijn we wel beetje jaloers op want hier komen de temperaturen niet meer boven de 18 graden uit.

Liefs Annabel & Jenny

Sarah

NICE!!

Vera

Hee Jen en Annabel,

Wat gaaf joh dat cage diven! Lijkt me echt dood en dood eng, maar ben benieuwd naar jullie foto's :P Kan ze nu niet bekijken namelijk want internet is te sloom...
Succes verder met surfen en met werken :) Goed om te horen dat de 12u diensten, en dan met name de nachtdiensten, meevallen.
Xx Vera

Jantien en Tijs

Ha meiden,
Wat spannend!! Dat haaienduiken lijkt mij echt geweldig, maar goed dat er een kooi omheen zit..
Hier is het inmiddels niet meer zo lekker weer. Gisteren en vandaag regent het (eindelijk). Het is zo lang droog geweest, dat alle dijken (incl. ons dijkje) streng gecontroleerd moesten worden. Maar nu komen er iedere keer flinke buien naar beneden en krijgen de plantjes weer lekker wat te drinken!
Hemelvaart in Lekkerkerk was ook weer erg gezellig, mede dankzij het heerlijke weer. Iedereen was natuurlijk flink verbrand door de vele zon.
Annabel, je kleine nichtje of neefje doet het erg goed en eindelijk vliegen de kilo's eraan! Het kamertje is nu echt bijna af. Nog 5 weekjes heel hard werken en dan hopelijk genieten van verlof.

Groetjes van Jantien, Mattijs en een kusje van je kleine vriend(in)

Corrie

Hoi meiden

Wat een gezellige verhalen.
genieten voor jullie en ook een beetje voor het thuisfront.
Van foto's met meiden met een feesthoedje word ik niet bang hoor, wie wel?

gr Corrie

Sabine

Jeetje! super spannend dat cage shark diving! Zal wel echt een belevenis zijn geweest! T klinkt goed allemaal jullie belevenissen! Geniet er nog van en ben benieuwd naar alle foto's!! Xxx

Christa & Shelley

Heyy!! Klinkt echt supergaaf met die haaien zeg! Wij hadden van de week leeuwen en luipaarden naast onze auto lopen ;). Klinkt wel iets beschaafder bij jullie dan dat het bij ons is. We willen jullie misschien komen opzoeken!

XxX

Meike

Wauwie wauwie wat cool allemaal meiden! Heb er geen andere woorden voor! Liefs!

Kim & Noes

Hi Jen,
Waaauw wat super gaaf en vooral doodeng! Vind het echt dapper van je dat je dat gedaan hebt. Ik (Anoesjka) vond het al eng om een schildpad onder me te zien zwemmen tijdens het snorkelen! Mooie ervaring erbij die niemand je meer afneemt!
X

Margo

Pfff echt nog steeds supergoed dat jullie dat durfden zeg, maar het ziet er wel heeeeel gaaf uit. Hoe gaat het deze week met de diensten? En hebben jullie nog spannende plannen? liefs

Sabine V.

Goed te horen dat jullie ook een beetje mee mogen helpen bij de patienten en dat jullie er al een heel aantal hebben gezien voor jullie onderzoek.
Het klinkt meer als vakantie dan als onderzoek doen; alleen maar uitstapjes en eerder stoppen wanneer het uitkomt. Wel relaxed dat dat allemaal zo kan! Geniet maar goed van de mogelijkheden.
Bij het shark cage diven, zie ik meteen de film van Mariel voor me! Maar ben ook benieuwd naar jullie foto's, dus ga meteen ff kijken!

Veel plezier!
Liefs

Marielle

Goed om te horen dat het onderzoek nu toch van start is gegaan, daarvoor zijn jullie uiteindelijk gekomen! Tot nu toe lijkt het wel alsof jullie alleen maar uitstapjes maken :P
Leukleukleuk, het shark cage diven! Heeeeerlijke adrenalinestoot; ik wil nog 'n keer :D

Liefs, mariel

Aaron

Hey, echt cool!! het shark cage diven. Ik wil ook!!
Zo te zien heb je het naar je zin daar!!
Veel plezier daar en succes verder met je onderzoek.

Saludos, Aaron