Eerste werkdag
Hallo!
Allereerst bedankt voor alle leuke berichtjes!
Ons eerste weekendje Kaapstad en onze eerste werkdag zitten er alweer op.
Het kayakken is niet doorgegaan helaas, want de zee was te wild. Maar gelukkig zijn hier genoeg andere dingen te doen!
Vrijdagavond hebben we bij een superleuk restaurantje buiten gegeten. Tussen de vuurkorven met een fleecedeken om, was het heel goed te doen. We hebben allebei overheerlijke kudu in rode wijnsaus op. Het was erg gezellig met Esther, Natasja, Marit en Sarah. Allemaal meiden uit ons studiejaar in Rotterdam.
Na een goede nacht slaap zijn we zaterdag naar een marktje geweest vlak bij Long street, een bekende straat met allemaal cafés en winkels. Op de markt heet Esther bewezen een geboren onderhandelaar te zijn. Jenny heeft er een leuke tas gekocht.
Hierna zijn we naar Waterfront geweest, een winkelcentrum en naar Camps Bay. Een mooi stukje strand met allemaal leuke eettentjes.
We hebben heel even aan de zee gevoeld, maar die was ijskoud! Dat wordt niet zwemmen dus!
‘s Avonds hebben we met de meiden wat gedronken in Observatory, een studentenwijk. Hier hebben we de cocktails(a 2euro per stuk) en de waterpijp uitgeprobeerd.
Zondag zijn we met Esther en Natasja naar Cape point en Kaap de goede hoop geweest. Dit is het zuidelijkste punt van Afrika. Het waaide hier zo hard dat het kwijl uit je mond gewaaid werd ;) Het uizicht was prachtig! Grote kliffen die uit de ruige zee oprijzen en blauw/groen water zorgen voor mooie plaatjes. We hebben hier lekker gewandeld en rondgetourd met de auto. We kwamen heel wat dassies tegen onderweg. De konijnen van Zuid-Afrika.
Ook gingen we naar een pinguin spot... We hebben er wel 4 gezien, waarvan er eentje dood was. Daar moeten we dus nog maar een keertje heen.
Vandaag zijn we de trotse eigenaren geworden van een VW chico! We hebben eerst wat geoefend op het ziekenhuis terrain en daarna zijn we naar de supermarket geweest. Dit ging allemaal erg goed, behalve dat Annabel nog wel eens aan de verkeerde kant zat voor de pook.
Vanmiddag begon onze werkdag met een meeting met Monique en prof. Sebastian van As.
Het is nu een stuk duidelijker wat we gaan doen en we hebben meteen een rondleiding gehad in het ziekenhuis. Het ziet er allemaal best goed uit hier! Wat het onderzoek precies inhoudt zullen we later wel uitleggen, als we ermee bezig zijn.
Voor degene die kaartjes/smsjes willen sturen:
Jenny: +27793125964
Annabel: +27769854228
Nurses home flat 1
Red Cross Childrens Hospital
Rondebosch 7700
Cape Town, South Africa
Liefs Jenny en Annabel
Jeeeej, eerste! :P
Het klinkt allemaal heel goed en heel bekend! Brings back memories...
Geniet van de cocktails, de mensen, het eten en het land! We zijn natuurlijk ook benieuwd naar het onderzoek. En foto´s people, foto´s ! ;P
hola chica's! wat een ontdekkingen allemaal, klinkt allemaal erg goed!! :) Succes met het onderzoeksvoorstel deze week! Xxx
Whoo, lekker! Super vet daar!
Mooi dat je al de omgeving aan het verkennen bent en heel chill dat je een auto hebt :D Nu is Cape Point en Kaap de Goede Hoop niet het zuidelijkste puntje, maar daar kom je nog wel achter ;) Ook chill dat je gelijk op sleeptouw word genomen door die andere lui. Geniet ervan :D
kus!
Super leuk meiden..Dit gaat een hele toffe tijd voor jullie worden!! Ik krijg er nu ook helemaal zin in...Kunnen jullie mij mooi alle hotspots laten zien ;)
Xx
Ik kijk alweer uit naar het volgende verhaaltje, leuk! Xx
Heey meiden,
klinkt goed daar! fijn dat de vlucht en de eerste dagen allemaal goed bevallen zijn.
succes met je onderzoek en groetjes uit rotterdam!
xx
Woow goed geregeld allemaal zeg! Heel relaxed dat jullie een auto hebben! Klinkt als een heel gezellige stad! Veel succes met t onderzoek deze week!
Hoi Jenny en Annabel Wat klinkt dit allemaal goed een goede reis gehad en zo fijn ontvangen daar door iedereen een leuke auto tot je beschikking lekker eten en aan het werk, ik kijk uit naar jullie volgende mail. Veel succes met het onderzoek Gr. Marja
meides!
dat klinkt alvast erg geslaagd allemaal! wel fijn dat er wat bekenden in de buurt zijn voor rondleidingen enzo:D hihi! En nu ook wel echt aan de bak hoor;)! de erasmus staat namelijk bekend/garant voor zijn onovertreffelijk goede onderzoeksstages van miljoen meer weken dan andere uni's.. dus ieders naam ligt in jullie handen;)! hahah... zet hem op!
en @ mariel:... welke herinneringen hebben we het nu precies over? define please;) !
Hee meiden!
Klinkt geweldig wat jullie allemaal al gedaan hebben. En heel bekend ;)
Weet niet waar jullie pinguins probeerde te spotten, maar bij Betty's Bay (een uurtje rijden vanaf Capetown) heb ik er onwijs veel gezien :P
Veel plezier nog en ik hou jullie verhalen in de gaten :)
Xx Vera
Hi! Hier een berichtje vanuit het koude Melbourne! Gelukkig is het bij jullie wat warmer zo te zien! Klinkt goed allemaal. Waren de cocktails hier ook maar 2 euro haha! Spannend zo in een ander ziekenhuis! Foto's zien er gaaf uit zeg! Geniet er van en we zijn benieuwd naar jullie verdere avonturen!
X
Hey meiden,
Klinkt echt super goed allemaal. Eerst chillen in het vliegtuig, daarna chillen op het strand en in Cape Town. En dan die blije foto's met de cocktails!!
Ik wens jullie heel veel plezier daar en blijf jullie volgen.
Knuffels,
Leonie
Hey meiden,
klinkt helemaal leuk daar!
Ben erg benieuwd naar de inhoud van jullie onderzoek...
Liefs